NOVA PRAVILA STUPAJU NA SNAGU: Facebook i Instagram upozoravat će sve svoje korisnike na obavezno...

Facebook i Instagram najavili su proširenje svojih nastojanja za pružanjem pravovremenih i tačnih informacija svojim korisnicima tokom pandemije koronavirusa.

  • HiTec

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

Nakon što su predstavili informativni centar u kojem korisnici mogu dobiti informacije o koronavirusu relevantne za područje u kojem se nalaze, novost je i da će korisnike upozoravati na potrebu nošenja zaštitne maske.

Upozorenje će se prvo pojaviti na samom vrhu zaslona korisnika u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je situacija s pandemijom koronavirusa sve ozbiljnija, a potom i u onim dijelovima svijeta u kojima je nošenje maski obavezno, javljeno je iz kompanije. 

Tako će korisnici Facebooka i Instagrama na vrhu svojih mobilnih zaslona vidjeti svojevrsno upozorenje i podsjetnik uz poruku: "Kad ste u javnosti, prekrijte usta i nos platnenom maskom", te poveznicu na nadležna tijela koja se bave borbom protiv koronavirusa.

Informativni centri o koronavirusu

Facebook je na svojim platformama osmislio informativne centre u kojima korisnici mogu pronaći korisne informacije o tome kako zaštititi sebe i ljude oko sebe od koronavirusa, ali i ponuditi, odnosno pronaći pomoć koju drugi korisnici nude u obliku nabavke namirnica, lijekova ili, jednostavno, psihološku pomoć, prenosi PCpress. 

Facebook se doskoro borio da spriječi dezinformacije o koronavirusu na svojim platformama tokom pandemije. Kompanija je dodala nove funkcije za pokušaj zaustavljanja poplave loših i lažnih informacija, uključujući upozorenje da se ljudi obavijeste kada su pročitali neki post koji je sadržao lažne informacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...