MUNIRA SUBAŠIĆ U POTOČARIMA PORUČILA ZLOČINCIMA: "Mi ćemo vas proganjati i nikada nećemo posustati, A TI, VUČIĆU, KOJI DAJEŠ UTOČIŠTE..."

"Mi ćemo vas proganjati i nikad nećemo posustati, uvijek će biti neko ko će vas ganjati. To je naše pravo i obaveza. Dobro zapamtite - ne postoji mjesto gdje se možete sakriti a da vas mi ne možemo pronaći", kazala je Subašić.

  • Politika

  • 11. Jul. 2020  11. Jul. 2020

  • 14

Predsjednica Udruženja "Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa" Munira Subašić na današnjoj komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici poslala je poruku zločincima, negatorima genocida, političarima u BiH i regiji te Evropi i svijetu. Prvu poruku Munira je uputila zločincima koji su počinili genocid.

"Mi ćemo vas proganjati i nikad nećemo posustati, uvijek će biti neko ko će vas ganjati. To je naše pravo i obaveza. Dobro zapamtite - ne postoji mjesto gdje se možete sakriti a da vas mi ne možemo pronaći", kazala je Subašić.

Negatorima genocida poručila je da u svom naumu nikada neće uspjeti, jer se majke nikada neće umoriti.

Pozvala je PIC i Evropu da donesu zakon o negiranju genocida.

"Time ćete poraziti ratne huškače i zaštiti naslijeđe koje ste nam ostavili, a to je Dejton. Zar ćete dozvoliti da na svaki naš pokušaj da donesemo zakon, Rusija stavlja veto kao što je UN-u?", pitala je Munira.

Njena poruka političarima u BiH i regiji je: "Gradite mir, gradite poštovanje i povjerenje, budite primjer, mi ćemo vas podržati. Bez istine i pravde, nema mira."

Srbiju je pozvala da izruči zločince koji se tamo kriju, a sumnjiče se za činjenje genocida, jer će se samo tako "opravdati da nisu projektovali i planirali genocid i rat u BiH".

"Pozivamo Vučića, koji je najodgovorniji, jer daje utočište zločincima u Srbiji, šta više nagrađuje ih", kazala je Subašić.

Poruka za domaće pravosuđe je da nastave tamo gdje je Haški tribunal stao.

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...