MARIO NENADIĆ: „Srebrenica je bila i ostaje simbol stradanja, nepravde i zločina“

Srebrenica je i simbol istrajne borbe za istinu i pravdu, borbe za bolju budućnost i stabilniji međunarodnopravni poredak.

  • Mini market

  • 11. Jul. 2020  11. Jul. 2020

  • 1

U Potočarima kod Srebrenice ukopani su posmrtni ostaci devet žrtava. Ukop i komemoracija upriličeni su u uvjetima zaštite od pandemije, zbog čega je ovo i najtužnija dženaza do sada, jer neke porodice nisu bile u mogućnosti da ukopaju svoje najbliže.

Ove godine, zbog provođenja mjera zaštite od koronavirusa, organizatori su s kantonalnog nivoa pozvali samo premijere svih kantona tako da je danas Mario Nenadić na komemoraciji u Memorijalnom centru u Potočarima predstavljao Kanton Sarajevo, javlja Hayat.

- Srebrenica je bila i ostaje simbol stradanja, nepravde i zločina koji su obilježili jednu epohu u modernoj svjetskoj historiji. Srebrenica je, također, i simbol istrajne borbe za istinu i pravdu, borbe za bolju budućnost i stabilniji međunarodnopravni poredak – poručio je premijer Nenadić.

Potcrtao je kako u srcima svih iskrenih Bosanaca i Hercegovca Srebrenica uvijek izaziva tugu i beskrajno poštovanje prema žrtvama i njihovim porodicama.

- U ime građana Kantona Sarajevo, u ime Vlade Kantona i u svoje lično ime, izražavam najiskrenije saučešće porodicama danas ukopanih devet žrtava, kao i majkama Srebrenice i porodicama svih stradalih u srebreničkom genocidu, onih koji su ranije nađeni i ukopani, tako i onih za čijim se posmrtnim ostacima još traga – istaknuo je premijer.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...