HASHIM THACI STIGAO U HAAG: U optužnici se navodi da su...

Predsjednik Kosova Hashim Thaci stigao je u Haag kao gost Specijalnog tužilaštva gdje će sutra biti saslušan, javlja prištinska televizija Klan Kosova.

  • Hronika

  • 12. Jul. 2020  12. Jul. 2020

  • 1

Thaci danas nije prisustvovao sastanku Vijeća za nacionalnu sigurnost Kosova, kojim je predsjedavao kosovski premijer Avdulah Hoti.

"Prema našim izvorima Thaci nije učestvovao na ovom sastanku, jer je oko 15 sati napustio aerodrom u Tirani kako bi stigao na sutrašnje saslušanje u Haag, gdje će ga braniti britanski advokat Geoffrey Nice", javlja TV Klan Kosova.

U optužnici se navodi da su Thaci, lider Demokratske partije Kosova Kadri Veseli i drugi osumnjičeni za oko 100 ubistava.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...