VUČIĆ OPET UHVAĆEN U LAŽI: Uhapšeni mladić nije „strani faktor“, u trenutku hapšenja je mirno hodao...

Mladić ima čistu biografiju, kao i da je priveden u trenutku kad je, zajedno s drugom, krenuo kući sa protesta, pri čemu je mirno hodao.

  • Regija

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

Student Pravnog fakulteta u Beogradu Vuk Orović, koji je crnogorski državljanin, uhapšen je u petak, 10. jula, u toku protesta ispred Narodne skupštine Srbije, nakon čega mu je određen pritvor od 30 dana. Dan nakon toga, direktor policije Vladimir Rebić svrstao ga je u "strani faktor" na protestu, što, kako kaže njegov prijatelj Branislav Aleksić, nema nikakve veze s istinom.

Rebić je u obraćanju na televiziji Pink u subotu naveo kako je među uhapšenima na protestu bio i značajan broj stranih državljana iz Crne Gore, Velike Britanije, Tunisa i BiH.

“Jedan državljanin CG je pošao u provod sa šlemom. Očigledno da će ova umešanost stranih faktora inicirati da policija sa službama bezbednosti Srbije, danas u toku dana, savlada širu sliku svega i da pokušamo sveobuhvatnije da procenimo uticaj stranog elementa na radikalizaciju ovih protesta”, istaknuo je Rebić.

Na Pinku su tom prilikom prikazane blurovane lične karte uhapšenih, među kojima je crnogorski portal Borba.me prepoznao i imenovao Vuka Orovića.

Prema riječima Aleksića, Orovićevog druga iz osnovne škole, koji trenutno studira u Novom Sadu, ovakva retorika nema nikakve veze s istinom.

“Orović je državljanin Crne Gore, ali pre svega Srbin iz Crne Gore, koji je dobar deo života i pre studiranja proveo u Srbiji. On je uzoran i odličan student prava i ništa više”, kaže Aleksić za Nova.rs i dodaje:

“Režimska prepucavanja između Podgorice i Beograda su nešto što bi trebalo da ga zaobiđe, jer to sutradan može da utiče na njegovu akademsku karijeru.”

Navodi da je Orović imao čistu biografiju, kao i da je priveden u trenutku kad je, zajedno s drugom, krenuo kući sa protesta, pri čemu je mirno hodao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...