KO TO TAMO "ČISTI": U Bijeljini smijenjen i direktor Doma zdravlja

Upravni odbor ove ustanove smijenio je dosadašnjeg direktora.

  • Politika

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

Direktor Doma zdravlja u Bijeljini Duško Milovanović smijenjen je danas zbog toga što su se koronavirusom zarazili zdravstveni radnici u ovoj ustanovi, a njegova smjena mora biti verifikovana i u Skupštini grada, saznaje Srna iz izvora u gradskoj vlasti.

Milovanovića je smijenio Upravni odbor, a u daljnjoj proceduri Skupština grada imenuje vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja.
Prema saznanjima Srne, na čelu Doma zdravlja Bijeljina naći će se doktor Danijela Đukin, gradski odbornik SNSD-a.

Nezvanično, razlog za smjenu direktora Doma zdravlja isti je kao i za raniju smjenu vršioca dužnosti bijeljinske bolnice i riječ je o izvještaju komisije resornog ministarstva i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske kojim su utvrđeni propusti koji su doveli do širenja korona virusa. Iz Doma zdravlja niko nije želio da kaže broj zaraženih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a prema saznanjima novinara, koronavirusom zaraženi su epidemiolozi, kao i neki članovi uprave Doma zdravlja, a zaraženih nema u službi porodične medicine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...