"SLOBODNA BOSNA" SAZNAJE: Gordan Milinić, branio Karadžića u Haagu, osporavao genocid u Srebrenici, bio na čelu FIPA-e, a sada ide...

Milinić se nije u najboljem svjetlu dokazao na čelu FIPA-e, a rezultatima njegovog rada nije zadovoljna ni Milica Marković, bivša poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

  • Mini market

  • 15. Jul. 2020  15. Jul. 2020

  • 2

Nakon što je smijenjen sa pozicije direktora Agencije za promociju stranih investicija (FIPA), Gordan Milinić nada se mjestu savjetnika u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, a u najboljem slučaju i ambasadorskoj funkciji, saznaje "Slobodna Bosna".

Navodno mu posao u FIPA-i nikad nije odgovarao i više puta se žalio na malu plaću te bi mu ona od Ministarstva vanjskih poslova BiH odgovarala, jer je znatno veća.

Milinić se nije u najboljem svjetlu dokazao na čelu FIPA-e, a rezultatima njegovog rada nije zadovoljna ni Milica Marković, bivša poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, koja je nedavno imenovana za v. d. direktora spomenute agencije.

Ona je nedavno u jednom intervjuu kazala da se uvjerila da nije tačno ono što je prethodni direktor govorio, da je FIPA BiH postigla investicije vrijedne između 800 i 900 miliona KM na osnovu projekata koji su finansirani.

„To se nigdje nije moglo pronaći u smislu projekata koji su finansirani tako da mislim da je to više bilo njegovo hvalisanje“, kazala je Marković te zaključila da FIPA nije opravdala svrhu postojanja i ono što je, na osnovu zakona, dužna da radi.

Milinić je, inače, javnosti poznat odranije, kada je bio Ambasador BiH u Rusiji, ali i kao zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova BiH koji se našao u haškoj sudnici, gdje je, uz omalovažavanje žrtava, osporavao genocid u Srebrenici u odbrani Radovana Karadžića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...