WHATSAPP JE BIO NEDOSTUPAN: Evo o čemu je riječ...

Popularnu aplikaciju nije bilo moguće koristiti za primanje i slanje poruka.

  • HiTec

  • 15. Jul. 2020  15. Jul. 2020

  • 0

U utorak, 14. jula, dvije milijarde korisnika aplikacije WhatsApp nisu mogle slati i primati poruke skoro sat vremena.

Problemi su se počeli pojavljivati oko 22 sata po srednjoevropskom vremenu.

Aplikaciju je bilo moguće otvoriti, ali ne i koristiti. Nakon približno sat vremena, poremećaj je uklonjen, a iz WhatsAppa je stiglo pojašnjenje o čemu se radilo.

Prema saopćenju poslanom u magazin "Verge", piše zagrebački "Tportal", do problema je došlo zbog interne nadogradnje koja je poremetila rad web-poslužitelja i uskratila pristup ključnim funkcijama.

WhatsApp nije poznat po većim problemima u radu. Ovo je prvi incident te vrste u više od godinu dana. Prošli put se ta aplikacija srušila skupa s Facebookom i Instagramom i nije bila dostupna oko dva sata.

Trenutno ima dvije milijarde korisnika, za 500 miliona više nego u 2018. godini. Rado je koriste u Evropi, Indiji i Brazilu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...