DETALJI PLJAČKE NA PALAMA: Audi koji su razbojnici koristili, pronađen zapaljen

Maskirane osobe su izazvale eksploziju na bankomatu postavljenom u poslovnici banke.

  • Hronika

  • 15. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

Policija traga za razbojnicima koji su u gluvo doba noći raznijeli bankomat “Nove banke” na Palama, iz koga su ukrali novac.
U PU Istočno Sarajevo kažu da je eksplozija odjeknula oko 3.15 u ulici Nikole Tesle.

"Maskirane osobe su izazvale eksploziju na bankomatu postavljenom na poslovnicu banke i iz njega ukrali, za sada, neutvrđen iznos novca. Zatim su automobilom pobjegli prema Kantonu Sarajevu, čiji je MUP obaviješten o svemu i uključen u potragu", rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović za Avaz.

Pomoću nadzornih kamera policija je utvrdila rutu kojom su razbojnici pobjegli. Prateći tragove u selu Dovlići, pronašli su zapaljeni „audi A6“ koji su razbojnici koristili u pljački.

Vozilo je u potpunosti izgorjelo, a na njemu su zatečene i registarske tablice za koje je utvrđeno da su ukradene. Vjeruje se i da se radi o ukradenom vozilu, što se provjerava.

"U pljački su učestvovala najmanje dva razbojnika. Bili su maskirani fantomkama i naoružani automatskim puškama, što znači da su bili spremni na sve. Na snimcima se vidi trenutak kada su podmetnuli eksplozivnu napravu koju su sa bezbjedne udaljenosti aktivirali. Potom su prišli rasturenom bankomatu i pokupili novac", kaže izvor blizak istrazi.

U akciji “Orka” FUP je prošle godine razbio kriminalnu grupu osumnjičenu za više od 20 krivičnih djela, među kojima su i pljačke bankomata koje su “dizali u vazduh” upotrebom plina i eksploziva. Iako je modus operandi isti, u policiji navode da je teško reći da li se radi o novoj bandi ili neotkrivenim saradnicima optuženih iz akcije “Orka”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...