TUGA GOLEMA: Novi snimak s kamere policajca otkrio posljednje riječi Georga Floyda (VIDEO)

Dva videa su objavljena danas, a jedan je s kamere koju je nosio Tihomas Lane, dok je drugi s kamere koju je nosio J. Alexander Kueng.

  • Svijet

  • 15. Jul. 2020  

  • 0

Reporteri CNN-a su pogledali novi snimak s kamere jednog od policajaca koji je bio prisutan pri hapšenju i ubistvu Georgea Floyda.

Javljaju kako se na snimku čuju njegove posljednje riječi.

Pišu kako je Floyd jecao dok su ga policajci vadili iz automobila u kojem je bio. U jednom trenutku policajac Derek Chauvin kleči na njegovom vratu, a zadnje riječi Floyda, koje do sada nisu objavljene na prijašnjim transkriptima, bile su: “Ne mogu disati”.

Dva videa su objavljena danas, a jedan je s kamere koju je nosio Tihomas Lane, dok je drugi s kamere koju je nosio J. Alexander Kueng. Oni su došli na lice mjesta nakon što je trgovac prijavio jednu lažnu novčanicu u svojoj trgovini.

CNN javlja kako su policajci s trgovcem razgovarali 36 sekundi nakon čega su pokucali na vrata automobila Georgea Floyda.

Diži je*ene ruke gore odmah – ubrzo mu govori policajac Lane.

Oko treće minute snimka Floyd je nasilno izvučen iz svojg automobila, a policajci su se borili da mu stave lisice. Ovo se događa nakon što ih je jecajući molio za milost, a oni ga pokušavaju odvesti do policijskog automobila.

U jednom trenutku Floyd pada na cestu, a tada se pojavljuju još dvojica policajaca, Chauvin i Thao, koji pomažu prvoj dvojici.

Floyd je bio u lisicama gotovo osam minuta, a iako je bio miran, piše CNN, Chauvin je i dalje pojačavao pritisak na njegovom vratu.

Tada se Floyd na novom snimku može vidjeti na istom na mjestu na kojem ga je snimio i prolaznik koji je prvi i objavio snimak njegovog hapšenja i smrti. Na oko 11:23 minuta na snimci s kamere koju je nosio Lane, Chauvin počinje sa zahvatom koljena na vratu Georgea Floyda.

Oko šesnaeste minute snimke čuju se zadnje Floydove riječi:

Čovječe, ne mogu disati.
Minutu kasnije, nepokretno tijelo Georgea Floyda je ubačeno u vozilo hitne pomoći.

Policija nije objavila snimak koji je CNN imao na uvid.

Kažu da je dio aktivne istrage, ali je ona ujedno i dio sudskog postupka.

Sudija je, pak, danas dopustio da javnost pogleda snimak, ali odbio je dati medijima dozvolu da ga objave.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...