PUŠU LI NEKI NOVI VJETROVI U DALMACIJI: Prvi Srbin poslije 29 godina igrat će košarku za Split

Gotovo tri decenije se čekalo da Split u svoj tim dovede Srbina

  • Sport

  • 19. Jul. 2020  19. Jul. 2020

  • 1

Ilija Đoković, košarkaški reprezentativac Srbije, sljedeće sezona igrat će ABA ligu za bivšeg trostrukog šampiona Evrope!

Gotovo tri decenije se čekalo da Split u svoj tim dovede Srbina, a poslejdnji koji su ostavili trag u velikom hrvatskom klubu bili su Zoran Sretenović, Zoran Savić, trener Božidar Maljković, te Crnogorci Duško Ivanović, Luka Pavićević i Borko Radović.

Život je čudo, a sudbina se često poigrava. Ilija Đoković, momak za primjer i čovjek koji prije svega voli košarku, reprezentaciju i Srbiju, sljedeće sezone će nositi žuti dres Splita.

Bivši igrač čačanskog Borca i u dva navrata FMP-a iz Železnika napravio je historijski transfer odlaskom u Dalmaciju. Split će tako poslije 29 godina imati igrača iz Srbije u svojim redovima, prenosi Direktno.rs.

"Ponosan sam što ću nositi dres nekadašnjeg trostrukog prvaka Evrope, vjerujem da ću opravdati očekivanja ljudi iz kluba i nametnuti se i novom selektoru Igoru Kokoškovu", bila je prva reakcija Đokovića.

Košarkaš slavnog teniskog prezimena, naišao je na topao doček u gradu mora, fudbala i košarke.

- Dobili smo sjajnog plejmejkera, timskog igrača i reprezentativca. U njega imamo veliko povjerenje - riječi su trenera Splićana Ivice Skelina.

alt

Šampionska generacija Jugoplastike sa trofejom Eurolige

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...