IZLAZAK IZ KRIZE ILI SAMOIZOLACIJA: Dom naroda PSBiH o budžetu institucija BiH za 2020. godinu...

Na dnevnom redu današnje sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH naći će se Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

  • Politika

  • 21. Jul. 2020  21. Jul. 2020

  • 0

Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu u iznosu od oko 1,8 milijardi KM Predstavnički dom Parlamenta BiH usvojio je, u drugom čitanju, na sjednici održanoj 15. jula.

Predstavnički dom prihvatio je i amandan poslanika Jasmina Emrića (A-SDA) koji je tražio 450.000 KM za Unsko-sanski kanton radi suzbijanja migrantske krize.

Pred delegatima Doma naroda sutra će se naći izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH u 2019. godini.

Prema izvještaju, Ured je u prošloj godini izvršio finansijsku reviziju za 2018. godinu u 74 institucije, od čega je za dvije institucije dao mišljenje s rezervom na usklađenost poslovanja sa zakonima i propisom, za četiri mišljenje s rezervom uz skretanje pažnje.

Ured je dao i 55 pozitivnih mišljenja, dok je ukupno izvršenje budžeta revidiranih institucija za 2018. godinu iznosilo 935.014.410 KM, navodi se u izvještaju.

Delegati bi trebalo da razmatraju i godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2018. godinu.

Na dnevnom redu su i izvještaji Ureda za reviziju institucija BiH za 2017. godinu, godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za tu godinu te izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi “Upravljanje troškovima prijevoza u institucijama BiH”.

Dnevnim redom je predviđeno da delegati razmatraju i izvještaje Ureda za reviziju institucija BiH o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2018. godinu, izvještaj o radu Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH za 2019. godinu te izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika za prošlu godinu.

Delegati bi trebalo da razmatraju i izvještaj o radu i finansijski izvještaj Agencije za poštanski saobraćaj BiH za 2019. godinu, nekoliko specijalnih izvještaja, kao i izvještaje o radu zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH za 2018. i 2019. godinu.

Na dnevnom redu je i davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o finansiranju programa aktivnosti za BiH za 2018. godinu između BiH i EU.

Sporazum je potpisan 9. decembra prošle godine u Sarajevu i 10. decembra u Bruxellesu, a ukupni troškovi ovog programa su 72.185.446 eura, od čega je maksimalan doprinos EU ovom programu 71.282.832 eura.

Početak sjednice zakazan je za 10 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...