TOTALNI ZAOKRET; SARAJLIĆ ŠOKIRAO JAVNOST: "Od budžeta do daljnjeg NEMA NIŠTA. Prema mojim informacijama, SNSD i HDZ će..."

Delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Asim Sarajlić kazao je uoči sjednice u 15 sati kako će "SNSD i HDZ nametnuti određene amandmane na budžet" zbog čega će se tekst budžeta koji je usvojen u Predstavničkom domu, a bude usvojen u Domu naroda, razlikovati i neće ga biti moguće objaviti u "Službenom listu BiH".

  • Politika

  • 21. Jul. 2020  21. Jul. 2020

  • 1

"Prema mojim informacijama, ali i ranijim iskustvima, na Komisiji za finansije i budžet, koja je u toku, SNSD i HDZ će nametnuti određene amandmane na budžet, a Dom naroda će neke od njih prihvatiti. Nakon toga, imat ćemo različite tekstove budžeta u Predstavničkom i Domu naroda te takav dokument neće moći biti objavljen u "Službenom listu". Nakon toga, bit će neophodno usaglašavanje u oba doma, a potom, kada se komisija usaglasi oko teksta, ponovo će morati zasjedati oba doma PSBiH", rekao je Sarajlić.

Dodao je da, prema njegovim pretpostavkama, "to bi značilo da od budžeta do daljnjeg nema ništa".

Istaknuo je i da će "oboriti i amandman Jasmina Emrića kojim se predviđa 450.000 KM iz budžeta za migrantsku krizu, što će opet napraviti razliku u tekstovima usvojenim u dva doma".

Podsjetimo, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas u prvom čitanju Prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, a drugo čitanje slijedi na hitnoj sjednici, koja je najavljena za 15 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...