TEŠKA SITUACIJA U NAŠEM SUSJEDSTVU: U Hrvatskoj 108, a u Srbiji 426 novozaraženih!

U Hrvatskoj je 108 novih slučajeva zaraze. Testirano je 1.279 osoba u posljednja 24 sata. U bolnicama su 143 osobe, a devet ih je na respiratoru. U Srbiji je testirana 11.521 osoba, broj zaraženih je rekordan - 426.

  • Regija

  • 22. Jul. 2020  22. Jul. 2020

  • 0

U Hrvatskoj je 108 novih slučajeva. Aktivnih je 1.027 osoba, rekao je Beroš na početku. Testirano je 1.279 osoba u posljednja 24 sata. U bolnicama su 143 osobe, a devet ih je na respiratoru.

U posljednja 24 sata preminule su dvije starije osobe u Hrvatskoj.

Direktor HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako nema novih žarišta. Najviše oboljelih je u Vukovarsko-srijemskoj županiji, njih 40. Više od pola ih je povezano sa svadbom, rekao je Capak. Kao posljedica velikih okupljanja, oboljele su 234 osobe, rekao je Capak. Uglavnom se radi o vjenčanjima. Stotinjak slučajeva povezano je s noćnim klubovima.

Beroš je upitan o svojoj izjavi o veledrogerijama. Tada je, naime, iza Beroša bilo više ljudi bez maski.

"Ja nisam vidio šta se iza mene događa. U pravu ste", rekao je Beroš dodavši da je sve bilo vani, a unutra su bili svi sa maskma.

"Vjerojatno maske nisu stavljene, jer su bili vani", rekao je Beroš.

Capak je rekao da u njegovoj obitelji nije bilo nikakvog vjenčanja.

"Nitko u mojoj bližoj niti široj obitelji nije imao svadbu u zadnje vrijeme", rekao je Capak.

U Republici Srbiji je do 15 sati 22. jula 2020. godine registriran ukupno 22.031 slučaj Covida-19. Od posljednjeg izvještaja testirani su uzorci 11.521 osobe, od kojih je 426 pozitivno, saopštio je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar na konferenciji za medije Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Do 15 sati, u Republici Srbiji testirana je ukupno 580.271 osoba koja je ispunjavala kriterije definicije slučaja.

Na respiratorima je trenutno 205 pacijenata.

U posljednja 24 sata preminulo je osam osoba od koronavirusa. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 499.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...