ZAKUHALO SE U TUZLI: Imamović i Kukić u strahu od zajedničkog kandidata DF-a i Socijaldemokrata

Nakon višegodišnjeg zajedničkog djelovanja “iz sjene” tuzlanskog SDP-a i gradonačelnika Tuzle gospodina Imamovića sa tuzlanskim ogrankom banovičkog PDA gospodina Mirsada Kukića, ova koalicija nastala “iz velike nužde” dobija svoju zvaničnu verifikaciju, navodi se u saopštenju Kantonalnog odbora Demokratske fronte Tuzlanskog kantona.

  • Mini market

  • 22. Jul. 2020  

  • 0

Naime, nakon objavljivanja zajedničkog nastupa ljevice - Demokratske fronte i Socijaldemokrata BiH na predstojećim lokalnim izborima u Tuzli, ničnim izazvani koalicioni partneri – tuzlanski SDP i tuzlanski ogranak banovičkog PDA koordiniranirano, uz pregršt epiteta i sa mnogo lošeg ukusa izlili su salvu nepovezanih, ostrašćenih, neukusnih i krajnje nepristojnih kvalifikacija na ličnom nivou i na račun gradskih organizacija DF-a i SD Tuzla.

Riječnik koride i vašarskih šatri nije nas začudio kada je riječ o PDA gospodina Kukića, ali smo zabrinuti zbog “pro-ruralnog” nastupa i primjetnog stepena “Kukićizacije” gradskog ogranka SDP-a Tuzla (u maniru Mjesnog odbora PDA – podružnica “Banovići Selo”) a što, između ostalog, proizilazi iz prizemnog, polupismenog i krajnje nepristojnog nivoa komunikacije u javnom prostoru navedenog političkog subjekta.

Demokratska fronta Tuzla poziva drugarice i drugove iz tuzlanskog SDP-a da odbace ulogu “trojanskog konja” banovičke PDA, da sačuvaju integritet, urbani i civilizirani način ponašanja, komunikacije u javnom prostoru, pa i političke borbe, te da podrže zajedničkog kandidata ljevice za gradonačelnika Tuzle na predstojećim lokalnim izborima ispred političkih subjekata Demokratska fronta i Socijaldemokrati BiH, ističu iz tuzlanske Demokratske fronte.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...