SVE SE MIJENJA IZ TEMELJA: Revolucionarni izum iz Jaguara poslat će ekrane iz automobila u "penziju", pogledajte kako radi novi sistem bez dodira… (VIDEO)

Mnogima od nas touchscreen ekrani izgledaju atraktivno, ali nakon masnih otisaka prstiju, sve je više vozača koji imaju velikih problema pri radu navigacijskog sistema u vozilima.

  • Auto

  • 24. Jul. 2020  24. Jul. 2020

  • 0

Jaguar Land Rover i Univerzitet Cambridge tvrde da su riješili taj problem i da više nećete morati prstima pritiskati po ekranu. Kontrola gestama je poznata stvar, ali kod ovog infotainment sistema u igri je mnogo više senzora koji omogućavaju da sa sigurne udaljenosti i mnogo brže birate funkcije, piše "Slobodna Bosna".

Dovoljno je sa sigurne udaljenosti postaviti prst u ravninu s nekom funkcijom na ekranu i ona će biti izabrana. Uz senzore pokreta, tu su i oni koji nadziru vaš pogled, a u sve je uključena i umjetna inteligencija.

Pogledajte kako sve izgleda u praksi…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...