SVIJET JE NA NOGAMA: Američka vojna organizacija koja prati NLO aktivnosti, javno objavljuje rezultate…

Kada izvještaj odobre tajne službe, javnost bi mogla doznati šta je otkrio dugogodišnji program praćenja neidentificiranih letećih objekata iznad SAD-a.

  • HiTec

  • 27. Jul. 2020  27. Jul. 2020

  • 1

O programu kojim američke oružane snage prate stanje s NLO-ima, odnosno svim zabilježenim, a neidentificiranim letećim objektima, aktivnije se počelo pisati još u aprilu. Tada je Mornarica objavila tri videozapisa na kojima su neobjašnjene zračne pojave snimljene iz njihovih aviona, u čemu su mnogi odmah vidjeli vanzemaljce.

Pentagonov program praćenja ovakvih pojava nije, kako se dugo smatralo, ugašen, ali je smanjen i stavljen pod ingerenciju ureda Office of Naval Intelligence, koji prikuplja obavještajne informacije. Kako rad ovog ureda nije proglašen tajnim, američki Senat od njega će ubuduće dobivati izvještaje o radu i rezultate istraživanja najmanje dva puta godišnje. Samim time, i javnost bi trebala doznati šta su to Amerikanci snimili na nebu, kada te koji bi mogli biti izvori nepoznatih letjelica.

U Senatu kažu kako su primarno zabrinuti za nacionalnu sigurnost. Ako su nepoznate letjelice uočene iznad njihovih vojnih baza, naprimjer, a otkrije se da su im vlasnici Kinezi ili Rusi, to bi mogao biti velik sigurnosni problem.

No, pojavili su se i oni koji govore da je vojska SAD-a do sada više puta prikupila dokaze o nekoj vanzemaljskoj tehnologiji te materijalima koji nisu zemaljskoga porijekla. Jedan od njih je Harry Reid, bivši senator iz Nevade, koji je sudjelovao u stvaranju prvog programa praćenja aktivnosti NLO-a. Svoja je razmišljanja podijelio s New York Timesom, a potvrdio ih je svojim iskustvom i astrofizičar Eric Davis.

On je radio kao podizvođač za vladine agencije, na ispitivanju prikupljenih uzoraka za koje je zaključio da ih nije mogao proizvesti čovjek. O tome je sve do ovoga marta izvještavao Pentagon, a uskoro bi, potvrde li tajne službe izvještaj spomenutog ureda, o svemu i javnost mogla doznati više.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...