VJETAR U LEĐA ŠATOROVIĆU: Sindikati iz Republike Srpske i Srbije podržali proteste u Sarajevu...

Dio SSSBiH koji vodi Selvedin Šatorović, za danas je u Sarajevu najavio protestnu šetnju zbog predloženih izmjena i dopuna Zakona o radu.

  • Društvo

  • 27. Jul. 2020  27. Jul. 2020

  • 2

Šatorović je ovu odluku donio mimo volje legalnog rukovodstva Saveza samostalnih sindikata BiH i 18 granskih sindikata, koji neće izaći na šetnju. 

Potvrdio je ovo za Vijesti.ba i Samir Kurtović, predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH.

- Protesnu šetnju organizuje Šatorović sa četriri granska sindikata. Stav 18 granskih sindikata je jasan, mi tražimo povlačenje izmjena Zakona o radu iz Parlamenta FBiH. Upravni odbor 18 granskih sindikata ići će u generalni štrajk u cijeloj Federaciji BiH. Protestnoj šetnji nećemo prisustvovati - kazao je Kurtović.

Iako mu kolege iz Federacije BiH nisu dale podršku, ona je stigla s drugih adresa. Kako je prenio N1, podršku protestima u Sarajevu dali su Savez sindikata Republike Srpske, Savez samostalnih sindikata Srbije, Unija slobodnih sindikata Crne Gore i Ujedinjeni granski sindikat "Nezavisnost" iz Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...