ZAVRŠENA SJEDNICA SKUPŠTINE: Šatorović predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH i naredne četiri godine

Osim predsjednika SSSBiH, izabrani su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora, te Statutarne komisije.

  • Vijesti

  • 23. Sep. 2023  23. Sep. 2023

  • 0

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu odžao  15. skupštinu, a za predsjednika Saveza u naredne četiri godine ponovno je izabran  aktuelni predsjednik Selvedin Šatorović, javila je Fena.

- Osim za donošenje predloženog zakona o minimalnoj plaći, zalagat ću se i za usvajanje zakona o uvezivanju radnog staža, te za izmjene i dopune Zakona o radu kako bi omogućili dostojanstveniji život radnicima u Federaciji BiH – potvrdio je Feni Šatorović po okončanju skupštine.

Osim predsjednika SSSBiH, izabrani su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora, te Statutarne komisije.

Na skupštini su usvojeni i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju, Program rada i programskih ciljeva Saveza samostalnih sindikata BiH u mandatnom periodu 2023.-2027. godina. Osim toga, razmatrani su i planovi za naredni četverogodišnji mandat.

Ovom prilikom, Šatorović je posebno skrenuo pažnju na Nacrt zakona o minimalnoj plaći u FBiH, koji bi se trebao naći pred parlamentarcima u septembru, a iz Saveza samostalnih sindikata BiH očekuju da bude i usvojen. Tako bi se minimalna plaća podigla na 1.000 KM, što je odavno zahtjev sindikata u FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...