RADONČIĆ KIPTI OD BIJESA: “Džaferović je jedna politička budaletina i njegove riječi me ne tangiraju; On nije moj kolega i veoma sam..."

Radončić je kratko prokomentirao i Vladu Kantona Sarajevo te kazao kako je itekako stabilan te ne vidi način na koji može onda da se raspadne. 

  • Politika

  • 29. Jul. 2020  29. Jul. 2020

  • 4

Fahrudin Radončić, predsjednik Stranke za bolju budućnost (SBB) te bivši ministar za sigurnost BiH danas je gostovao na N1 televiziji gdje je govorio o svim aktuelnim temama. 

Naime, rekao je kako izuzetno zadovoljan radom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu te između ostalog spomenuli i njegov plan za migrante. 

Voditelj je podsjetio na izjavu Šefika Džaferovića da nije imao plan na šta je je Radončić oštro reagirao. 

- Ma Šefik Džaferović je budaletina- kazao je Radončić. 

Potom je kratko prokomentirao i Vladu Kantona Sarajevo te kazao kako je itekako stabilan te ne vidi način na koji može onda da se raspadne. 

- BiH nedostaje ozbiljnija koordinacija na državnom nivou kakvu smo imali na piočetku. Vrlo je malo državnih stavova koji pomažu entitetima i kantonima. Ja se nadam da će ovi koju su se opustili hitno reagovati i pokušati vratiti državnu koordinaciju upravljanja krizom; od nabavke lijekova, respiratora, nemamo koordinaciju sa međunarodnom zajednicom i apelujem da se državni nivo po hitno probudi - kazao je Radončić. 

Kako komentariše rad KCUS-a?

- Mislim da je KCUS do sada pokazao visoku odgovornost, menadžement se s razlogom plaši da ne dođe do prebukiranja kapaciteta. 

Pristanak na uslove HDZ-a i usvajanje budžeta?

- Svi su se složili da je to mali kompromis za održavanje izbora. Podržao zato što je politika mjesto kompromisa. Da nismo podržali, ne bismo imali izbore a imate veliki pritisak da se moraju održati. Objektivno nema novaca za sve i onda ide onaj minimum oko kojeg se svi mogu složiti- kazao je Radončić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...