APOKALIPTIČNI PRIZORI S LICA MJESTA: U snažnoj eksploziji u restoranu ima poginulih, 18 ljudi ranjeno… (VIDEO)

Eksplozija je bila toliko jaka da su oštećene i neke zgrade u blizini te razbijeni prozori, pokazuju snimci.

  • Svijet

  • 30. Jul. 2020  30. Jul. 2020

  • 0

Jedna osoba je poginula, a 18 ih je ranjeno u eksploziji koja se dogodila u četvrtak ujutro na sjeveroistoku Japana, a vlasti su pokrenule istragu kako bi utvrdile uzrok eksplozije.

Eksplozija se dogodila u restoranu u gradu Koriyama, 200 kilometara sjeveroistočno od Tokija, navodi "Kyodo News" pozivajući se na lokalne vlasti.

Vjeruje se da je uzrok eksplozije curenje plina, navodi "Kyodo" pozivajući se na lokalnu policiju i vatrogasce. Povrijeđeni su prevezeni u bolnicu, a dvoje je zadobilo ozbiljne povrede.

Snimci sa mjesta događaja pokazuju zgradu ogoljelu do čelične konstrukcije i ostatke koji su se razletjeli na sve strane. Eksplozija je bila toliko jaka da su oštećene i neke zgrade u blizini te razbijeni prozori, pokazuju snimci.

Stanovnici su za TV NHK kazali da takvu eksploziju nikad nisu čuli. "Cijela mi se kuća zatresla", navodi jedan od stanovnika koji stanuje 200 metara dalje od poprišta eksplozije. Policija je zamolila stanovnike okolnih zgrada da napuste svoje domove zbog mogućeg curenja plina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...