ŽIVA NA TERMOMETRU PREKUCALA: BiH dobila prvu četrdeseticu ovog ljeta,  crveno upozorenje i sutra u...

Upozorenje je izdato za period od 11 do 18 sati, a zbog temeprature zraka do 50 stepeni.

  • Vijesti

  • 30. Jul. 2020  

  • 0

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Bosni i Hercegovini danas je od početka ljeta 2020. godine prvi put izmjerena temperatura od 40 stepeni. Tačnije, u Mostaru je izmjeren 41 stepen.

Kako je ranije javila dopisnica Klix.ba portala, usljed velike vrućine, ovaj hercegovački grad danas je bio pust. Građani su, između ostalog, osvježenje potražili u hladnoj Neretvi, te su se ispod Starog mosta kupali i sunčali.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za 30. i 31. juli za područje Hercegovine. Upozorenje je izdato za period od 11 do 18 sati, a zbog temeprature zraka do 50 stepeni.

Kada je riječ o ostatku Hercegovine, u Stocu je bilo 39, Trebinju i Grudama 38, a u Širokom Brijegu 37.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...