BIZARAN ISTUP ALEKSANDRA VUČIĆA: "Umjesto da kažu da sam ružan i glup, oni kažu da sam peder i picousti"!

Predsjednik Srbije i predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obratio se javnosti danas nakon završetka sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke.

  • Mini market

  • 31. Jul. 2020  31. Jul. 2020

  • 2

Vučić je govorio o mogućem izgledu buduće vlade Srbije, no osvrnuo se i na inicijativu u promjeni naziva nekih ulica u Beogradu, na obilježavanje godišnjice "Oluje" te na žestoke napade na društvenim mrežama.

- Ja mislim da "Vrijeme smrti", "Koreni", dakle, svaka knjiga Dobrice Ćosića je zaslužila ulicu. I sada mi govore da je bolje da bude Zagrebačka, nego Dobrice Ćosića. Jeste Beograd jedini kosmopolitski grad u regionu, ali to ne znači da Beograd nije srpski grad, kazao je Vučić.

Vučić nije želio širiti priču o hrvatskoj proslavi 25. godišnjice "Oluje".

- Razgovarao sam sa Miloradom Pupovcem. Molim ljude da se mi posvetimo našem obilježavanju. Naša odluka je bila da kažemo da ne idu na to obilježavanje. Srbija i Republika Srpska će imati svoje obilježavanje. 

Vučić se osvrnuo i na brojne napade na krizni štab na društvenim mrežama.

- Na društvenim mrežama umjesto da kažu da sam ružan i glup, oni kažu da sam peder i picousti. Oni lažu svaki put. Tako su lagali da sam se sastao sa Tačijem kod Makrona. Nit je Tači bio tamo, niti ga je Makron video. Kad sam upisao višu školu, položio prijemni ispit, kao i svaki brucoš, oni su rekli da sam pedofil. Ja samo hoću da vas zamolim da se ne sekirate kada te gluposti čitate. Šta god kažete zvijer sam. Mi smo napravili više pruga i puteva nego bilo ko do sada. U Vaše vrijeme plate su bile 300 eura, sada su 510 uprkos i koroni. Pa oni napadaju krizni štab koji se bori i koji uspijeva da smanjuje priliv pacijenata u bolnice. Bolnice konačno mnogu da dišu. Danas je za 200 više otpuštenih ljudi nego onih koji su primljeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...