RAKITIĆ NE MOŽE DA VJERUJE ŠTA MU SE DOGAĐA: Barcelona ga prodaje za male pare, a iz Seville stigle najgore moguće vijesti…

Katalonske novine "Mundo Deportivo" izvijestile su kako je Barcelona spremna pustiti hrvatskog veznjaka Ivana Rakitića (32) u Sevillu.

  • Sport

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 0

Katalonci su čak prepolovili odštetni zahtjev, sa 20 miliona eura na samo 10 miliona, ali čini se kako ni to neće biti dovoljno.

Ivan Rakitić (32) s Barcelonom ima ugovor na još godinu dana, do 30. juna 2021., ali ga se u klubu žele riješiti već ovog ljeta kako bi barem nešto zaradili u ovim kriznim vremenima.

„Barcelona bi prihvatila prodaju Ivana Rakitića za 10 miliona eura. Time bi uštedjela na njegovoj plaći do 2021. godine, kada postaje slobodan igrač. Sam Rakitić sanja o umirovljenju u Sevilli, gdje je svojevremeno upoznao suprugu Raquel“, piše katalonski sportski dnevnik "Mundo Deportivo", inače vrlo blizak Barceloni.

„Zbog profesionalnog i uvijek besprijekornog ponašanja, Barcelona bi mu olakšala odlazak. No, Barcelona na njemu ne želi izgubiti mnogo novca, ali više nema namjeru raditi bilo što protiv volje takvog gospodina kakav je u posljednjih šest godina bio Rakitić. Ponašao se besprijekorno, čak i kad se njegovo ime vucaralo po medijima u kombinacijama za povratak Neymara. U klubu su jako zadovoljni kako je Rakitić to podnio i neće mu praviti probleme ako ovog ljeta odluči otići“, navodi se u tekstu dobro obaviještenog "Mundo Deportiva".

No, Sevilla, koja je završila prvenstvo na četvrtom mjestu i time izborila nastup u Ligi prvaka, ranije je poručila kako bi rado vratila Ivana Rakitića u svoje redove, ali samo pusti li ga Barcelona besplatno!

„Nema ničeg novog oko Rakitića. Sevilla nikada neće platiti Rakitićev transfer. Nisu nam prihvatljivi visina njegove plaće i transfer“, rekao je neimenovani dužnosnik Seville za Hinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...