BOMBAŠ SAMOUBICA VOZILOM PROBIO KAPIJU, A ONDA JE USLIJEDIO MASAKR: U napadu ISIL-a na zatvor najmanje 11 mrtvih, na desetine teško ranjenih...

U napadu pripadnika grupe Islamska država Irak i Levant na zatvor u Jalalabadu, u provinciji Nangarhar na istoku Afganistana, poginulo je najmanje jedanaest ljudi, saopćili su lokalni zvaničnici.

  • Hronika

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 0

AP izvještava da je još 42 ljudi ranjeno tokom razmjene vatre u nedjelju, ali bilans žrtava još nije konačan, prenosi Tanjug.

Napad je počeo kada je bombaš samoubica automobilom probio kapiju zatvorskog kompleksa u Jalalabadu da bi potom veći broj naoružanih napadača otvorio vatru na pripadnike afganistanskih snaga sigurnosti, a veliki broj zatvorenika pobjegao je iz zatvora iskoristivši haotičnu situaciju.

Odgovornost za ovaj smrtonosni napad preuzela je grupa Islamska država Irak i Levant, a napad se dogodio poslije saopćenja afganistanske obavještajne službe da su afganistanske snage sigurnosti likvidirale jednog od komandanata ISIL-a.

Ubistvo Orakzaija

U provinciji Nangarhar na istoku Afganistana ubijen je Assadullah Orakzai, šef obavještajaca ISIL-a u Horasanu, prenijela je ranije Fena.

U saopćenju Uprave za nacionalnu sigurnost Afganistana navodi se da je Orakzai ubijen u operaciji afganistanskih snaga.

Navodi se kako se radi o čovjeku koji je učestvovao u izvođenju brojnih krvavih napada u Afganistanu.

Politički predstavnik talibana izjavio je da ta grupa nije učestvovala u napadu u Jalalabadu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...