BIVŠI BH. AMBASADOR: "U Evropi je rat, Balkan ima razloga za strah. BiH mora napraviti ratne rezerve" (VIDEO)

"ISIL 2023. objavio brošuru da je njihova šutnja priprema za buru smrtonosnog talasa! Vlast Kremlja objavila da više nije vojna operacija u Ukrajini nego rat", kaže Aćimović

  • Politika

  • 24. Mar. 2024  

  • 0

Ovo je prvi put da Evropa ima sve rezerve ispunjene! BiH čak nemamo ni rezerve energenata, ističe Draško Aćimović, diplomata i bivši bh. ambasador u intervju za Face TV.

Voditelj Senad Hadžifejzovića upitao je Aćimovića kako tumači posljednje izjave ruskog predsjednika Vladimira Putina nakon terorističkog napada u Moskvi.

"ISIL 2023. objavio brošuru da je njihova šutnja priprema za buru smrtonosnog talasa! Vlast Kremlja objavila da više nije vojna operacija u Ukrajini nego rat. Zemlje Zapada su ušle u rat. Ovo sve ide dalje prema većem sukobu. Širit će se. Rusija se pripremila, a ona uveliko radi u ratnoj ekonomiji. Europa tek uradi u ratnu ekonomiju, a Rusija u prednosti", kazao je Aćimović. 

Postoji li mogućnost da Rusija poveća napade na Ukrajinu, upitao je Hadžifejzović.

"Ja vjerujem da će to tako biti! Velika vojska se grupiše. Poručeno civilnom stanovništvu u Odesi i Harkovu da se isele jer će biti uništeni. Borbe se šire. Nepregledna polja mrtvih ljudi. Ne mogu ih više ni sahraniti", dodao je Aćimović.

Zanimalo je Hadžifejzovića da li bi mi na Balkanu trebali da se zabrinemo zbog bezbjednosne situacije?

"Naravno da imamo! Ovo je prvi put da Evropa ima sve rezerve ispunjene! Mi čak i nemamo rezerve energenata! Bilo šta da se desi… Zašto je Evropa ispunila sve rezerve u februaru?! Mislim da je to najbolje pitanje za naše političare…", kazao je Aćimović.

Kompletan intervju pogledajte na linku ispod:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...