"SLOBODNA BOSNA" DOZNAJE: CIK potvrdio, sarajevsku opoziciju predvodit će Konakovićev kompromitirani NiP!

Na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije, na kojoj se odlučivalo o prijavama koalicija za predstojeće izbore, usvojen je i prijedlog koalicije „Četvorka (SDP, NS, NiP, NBL)”, kojom je i ozvaničena predizborna koalicija SDP-a i Naše stranke s Konakovićevom antisemitskom strankom.

  • Politika

  • 04. Avg. 2020  04. Avg. 2020

  • 3

Iako se o zajedničkom nastupu ovih sarajevskih stranaka već mjesecima govorilo u medijima, simpatizeri stranaka poput SDP-a i Naše stranke, nisu očekivali kako će koalicija biti i zvanična, posebno zato što se radi o strankama sa potpuno različitog ideološkog spektra. Jedino zajedničko spomenutim partijama je fokus koji stavljaju na Sarajevo, a ignorisanje ostatka Bosne i Hercegovine. 

Nema sumnje kako je Konakovićeva sarajevska stranka napravila odličan potez uvlačeći SDP i Našu stranku u koaliciju kojom upravljaju, i kako će zahvaljujući toj koaliciji graditi svoj izborni rezultat, ali ponašanje SDP-a i Naše stranke je potpuno politički neshvatljivo. 

Odbili su kreirati državnu, federalnu i kantonalnu vlast kao Bh. blok kako bi kratkoročno postali vlast samo u Sarajevu, a potom ušli u koaliciju s nekada zakletim neprijateljem Konakovićem, nekadašnjim gorljivim pripadnikom desnog krila SDA, kojeg sada bespogovorno prate.   

Priča za sebe je SDP, nekada vodeća stranka u Sarajevu, koja je, pod rukovodstvom predsjednika Nikšića i sarajevskog šefa Damira Mašića, spala na žalosnu poziciju da bude priljepak koaliciji koju predvodi škartirani pripadnik SDA Elmedin Konaković. 

Posljednji Izvještaj State Departmenta o vjerskim slobodama izazvao je dosta pažnje u našoj državi, jer se u njemu imenom spominje Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde. 

U izvještaju se navodi da Konaković podržava naziv škole po imenu čovjeka koji je “ustaša, antisemit i koji je veličao Hitlera”. Radi se o Osnovnoj školi “Mustafa Busuladžić”.

(Sl. B.)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...