"NEMA SRBA, NEMA SMEĆA”: Objava Grka zapalila društvene mreže i NALJUTILA MNOGE

"Ove godine nema Srba na Karidi plaži. I sviđa mi se. Jer, čistije je, nema kafe na podu, nema smeća, nema sr..a na mom putu kada ne možeš koristiti toalet. Ne kažem da su Grci čisti, ali su čistiji od vas...

  • Društvo

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 1

...Pišem ovo ovdje, jer znam da će mnogo ljudi to vidjeti. Zašto takav dolaziš u moje selo i pokazuješ to nepoštovanje prema prirodi? Zašto? Zašto? Sada sam stariji, već imam ono što treba da imam. Zato za sljedeću godinu budite spremni…”

Objava Grka Nikosa Karamverisa na jednoj od najpopularnijih Facebook grupa namijenjenih Srbima koji ljetuju u Grčkoj, zapalila je društvene mreže.

“Hvala, ići ćemo u Španiju”, “Nema Srba, nema para”, “Mali, ne lupetaj, vidi se da nisi još izašao iz svog mjesta. Smeće bacaju nekulturni ljudi, nije važno koje su nacionalnosti”, “Uh… pa postoji i Egipat, Turska, Albanija, Montenegro, Italija, Španija, Hrvatska, baš me briga za plažu Karidi”... samo su neki od komentara ozlojeđenih srpskih građana.

Ruku na srce, bilo je i onih drugih, ali u minimalnom broju, piše Srpskainfo.

– Što je najgore, ima istine u ovome što gospodin kaže, svi mi znamo da nas ima i takvih. Pa, pogledajte smeće po našim rijekama, naprimjer. Ima istine i u tome da ni Grci sami nisu pretjerano pedantni, svašta smo zaticali po apartmanima, ne mogu se pohvaliti – napisala je jedna zaljubljenica u Grčku, prenosi "Blic".

Inače, kako se može vidjeti, Nikos je član ove Facebook grupe od prošle godine, a u više navrata je čak nudio i iznajmljivanje taksi čamca za prijevoz turista.

Sličnu neprijatnost krajem juna doživjela je državljanka Srbije koja je s kćerkom boravila u Kalitei, koju je ona opisala u vidu statusa na Facebooku.

“Na slici se vidi gdje smo svaki dan od 21. juna boravili na plaži, na slici stoji naziv bara, a i Grk koji nas je danas, poslije šest dana boravka na njihovoj plaži, bukvalno otjerao. Smjestile smo se na ležaljke oko osam po grčkom vremenu i krenule da se kupamo, pojavio se konobar i hladno nam rek’o da idemo dalje odatle, jer ne može više da nas gleda.”

Ovo su, međutim, odmah osudili skoro svi ugostitelji na Halkidikiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...