NAUČIO OD ČOVIĆA: Radončić u "borbu za vakcinu" krenuo blokadom zdravstvenog sistema KS

Poznato je da Radončića snabdijevaju njegovi privatni doktori pa gospodin smatra da svaki građanin Sarajeva mora imati svog privatnog doktora koji mu stoji na usluzi.

  • Politika

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 1

Fahrudin Radončić, odbjegli predsjednik Koordinacionog tijela za zaštitu i spašavanje BiH, jučer je u izjavi za vlastiti list "Dnevni avaz" alarmantno poručio kako vrijeme ističe i da BiH mora hitno osigurati sredstva i način da što brže osigura vakcine za sve građane.

Potom se "korona-dezerter" ostrvio na entitetske vlasti, kao da njegov SBB uopće, već punih pet godina, ne participira u Vladi Federacije. Tako je Radončić, u suštini sam od sebe, zatražio da u "roku odmah" pokrene mehanizme za obezbjeđivanje budžeta i načina kupovine, kako je kazao, budućih vakcina u što većem broju za sve građane BiH. 

Brzina reakcije će sigurno smanjiti broj mrtvih, ali i ubrzati ekonomski oporavak države u cjelini, ustvrdio je Radončić.

Koliko je doista Radončiću stalo do te brze reakcije, pokazuje činjenica da upravo on blokira zdravstveni sistem u KS i dovodi građane KS u stanje opasnosti, jer iz lične sujete ne želi podržati imenovanje ministra zdravstva u Vladi KS Nijaza Štitkovca iz Demokratske fronte Željka Komšića.

Jasno je da se Radončić ne brine za svoje zdravlje, jer već dvadeset godina živi u dobrovoljnoj samoizolaciji, pa smatra da uopće nije problem da svi građani Sarajeva koju godinu provedu u izolaciji. Tako misli čovjek i političar koji ne dijeli brige svojih sugrađana, dok prijetvorno poziva na borbu za vakcine.

Poznato je da Radončića snabdijevaju njegovi privatni doktori pa gospodin smatra da svaki građanin Sarajeva mora imati svog privatnog doktora, koji mu stoji na usluzi. Ako ga, pak, nema, to nije problem ni Radončića ni SBB-a nego tog građanina Sarajeva.

Svi drugi doktori kao rješenje za ministra Radončiću su neprihvatljivi, jer nisu njegovi lični doktori, a kad već nisu njegovi, misli Radončić, nisu potrebni nikome, jer njegovo Sarajevo počinje na ulazu u toranj, a završava reklamnim banerom na istom.

(Sl. B.)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...