"SLUČAJ GS": Lagumdžija i Radončić udruženim snagama krenuli na Komšića

Današnji tekst "Dnevnog avaza" pod naslovom: "O Komšićevom interesu odlučuje njegov savjetnik" potvrdio je istinitost pisanja "Slobodne Bosne" o tome da se iza pozadine "slučaja GS", krije sinhronizirani napad više političkih aktera na lidera DF-a.

  • Politika

  • 06. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 6

Današnji tekst "Dnevnog avaza" pod naslovom: "O Komšićevom interesu odlučuje njegov savjetnik", potvrdio je žestoko napadano pisanje "Slobodne Bosne", o tome da se iza pozadine "slučaja GS", krije sinhronizirani napad na lidera DF-a od strane više političkih aktera. 

Danas se ipak ispostavlja da ti napadi za krajni cilj imaju i napad na institucije države, odnosno napad na Centralnu izbornu komisiju, koja je nakon dugo godina oslobođena od političke kontrole Čovića i Dodika.

Sve je ipak počelo političkim napadom na člana Predsjedništva BiH i lidera DF-a Željka Komšića. Kako smo već ranije pisali napad je otpočeo Lagumdžijinim, ispostaviti će se na kraju, neuspjelim pokušajem da GS putem sada već bivšeg predsjednika te stranke Nihada Čolpe, (u Avazovom tekstu lažno predstavljen kao aktuelni predsjednik GS-a) udalji od DF-a, i time onemogući formiranje građanske lijevo -patriotske koalicije zajedno sa SD-om.

Posljednji ekser u kovčeg Lagumdžijinog plana jučer su zakovali Miro Lazović i Ivo Komšić, koji su stali uz Željka Komšića i pomenutu građansku lijevo patriotsku koaliciju. 

Integralni dio napada na Komšića, činila je "alijansa" koju  pored Lagumdžije, prikjučili lider ekstremno desne stranke Narod i pravda Elmedin Konaković i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić koji je putem sebi bliskog člana CiK-a nastojao onemogućiti gore spomenutu Komšićevu koaliciju da izađe na izbore.  

Potpunu medijsku podršku "alijansi protiv Komšića", i svim akterima tog napada, dao je "Dnevni avaz", o čemu je također Slobodna Bosna pisala. 

Da je to tako, potvrdio je i današnji tekst "Dnevnog avaza" pod naslovom; "O Komšićevom interesu odlučuje njegov savjetnik", s tim što je napad od strane istih političkih figura proširen sa Komšića i GS-a na Centralnu izbornu komisiju.

Lagumdžija je, naime u današnjem "Avazu" faktički priznao da je bio dio plana razbijanja koalicije DF - GS - Socijaldemokrati, te se zajedno sa bivšim predsjednikom GS-a, Nihadom Čolpom, ostrvio na Centralnu izbornu komisiju koja nije popustila pred pritiscima Nermina Nikšića i Dragana Čovića, u cilju sprječavanja DF-a da izađe na lokalne izbore sa spomenutom koalicijom.

Međutim, potpuno je logično i očekivano da napadi na Centralnu izbornu komisiju dolaze i od strane Fahrudina Radončića (koga posprdno na društvenim mrežama nazivaju „Covid-19 pobegulja“) i njegovog „nezavisnog“ lista, jer je Radončiću odgovara bivši saziv CiK-a kojeg su potpuno kontrolirali njegovi politički prijatelji i stvarni saveznici Dragan Čovič i Milorad Dodik.

Stoga "Dnevni avaz", u "slučaj GS" i napade na Komšića i CiK, potpuno shvatljivo uključuje Milorada Dodika putem žalopojki na rad CiK-a, od strane SNSD-ovog Lazara Prodanovića.

Da Čolpa nije jedini pijun koji je u "Avazovom" tekstu lažno predstavljen, pobrinula se Fahrina redakcija, angažirajući Ibrahima Prohića člana Naše stranke i kandidata te stranke na izborima 2016, koji je lažno predstavljen kao politički analitičar. NS-ov Prohić, koje li slučajnosti, kao "nezavisni analitičar", vidi isto ono što vide Radončić, Lagumdžija, Čolpa i Dodikov Prodanović. 

Ako laže koza ne laže rog. Ako nije vjerovati Komšiću, onda je vjerovati da oni koji ga sa Dodikom, Konakovićem i Nikšićem napadaju, napadaju ga isključivo s ciljem podrivanja institucija države. 

(SL.B.)

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...