ANDALUŽANI PREJAKI ZA VUČICU: Džeko i društvo ispali iz Evropske lige (VIDEO)

Fudbaleri Seville plasirali su se u četvrtfinale Evropske lige nakon što su večeras u osmini finala u Duisburgu pobijedili Romu sa 2:0.

  • Sport

  • 06. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 0

Sevilla je od samog početka utakmice imala incijativu na sredini terena i nije dozvoljavala igračima Rome da nametnu svoj ritam igre. Španski tim je od početka bio dosta ofanzivniji i to im se isplatilo u 22. minuti.

Banega je uposlio Reguliona koji je iskoristio očajnu reakciju Brune Peresa, te još gori potez golmana Lopesa i uspio je da pogodi za 1:0 i tako dovede Sevillu u prednost.

I nakon postignutog gola Sevilla nije odustajala od svoje igre. Roma je pokušavala nekako da zaprijeti, ali večeras jednostavno nije bila njihova noć. Da stvar bude gora u samom finišu prvog dijela Sevilla je udvostručila prednost.

Džeko je izgubio loptu 30-tak metara od gola Seville, a onda je sjevnula kontra ovog tima. Ocampos je sjajno prošao po desnoj strani i uposlio El Nesyrija koji je lagano pogodio za 2:0.

 

Roma je u nastavku meča igrala nešto bolje, ali ozbiljnije prilike skoro da nije bilo. Najbolju šansu imao je Džeko u 71. minuti kada je dobro šutirao, no lopta je otišla pored gola.

Tri minute kasnije Sevilla je preko Koundea postigla i treći gol, ali je VAR zbog ofsajda to poništio. Do kraja meča Sevilla je čuvala svoju prednost, dok Roma nije uspjela da zaprijeti i barem malo učini stvari zanimljivijim u finišu meča.

Sevilla se tako plasirala u četvrtfinale gdje će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Olympiakosa i Wolverhamptona.

U četvrtfinale plasirao se i Bayer Leverkusen koji je na svom terenu s minimalnih 1:0 savladao Rangers. Odlučujući trenutak u ovom meču desio se u 51. minuti kada je Diaby zabio jedini gol.

Leverkusen u četvrtfinalu očekuje veoma težak zadatak jer igraju protiv Intera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...