SCENE KAO IZ HOROR FILMOVA: Nezapamćeno nevrijeme pogodilo Srbiju, bujice nosile sve pred sobom, automobili potopljeni… (VIDEO)

Velika količina padavina poplavila je ulice u Kraljevu, a u pojedinim dijelovima grada potopila je i automobile. Jako nevrijeme pogodilo je i Čačak.

  • Regija

  • 08. Avg. 2020  08. Avg. 2020

  • 0

RTS javlja da je više od 20 litara kiše po metru kvadratnom palo u Kraljevu za tri sata.

Jako nevrijeme s kišom i vjetrom koje je kasno sinoć zahvatilo Čačak i okolicu, napravilo je štetu u gradu i više okolnih sela, rečeno je danas za agenciju Beta u Štabu za vanredne situacije Srbije.

Prema prvim informacijama iz Štaba za vanredne situacije, čačanska sela Vapa, Zablaće, Mršinci i Slatina ostala su sinoć bez struje.

U selima Viljuša i Katrga poplavljeno je poljoprivredno zemljište.

Jaka kiša poplavila je nekoliko ulica u centru Čačka, kao i ulice u više prigradskih naselja, a najviše u Ljubiću, Atenici i Trnavi.

U centru grada jak vjetar iščupao je drvo, a oštećen je i dio fasade na zgradi u kojoj je smještena jedna banka.

Saobraćaj na dionici starog puta Čačak - Kraljevo noćas se otežano odvijao zbog veće količine šljunka i pijeska koje je voda nanijela s bankina na kolovoz.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...