SVI SU BILI U ŠOKU: Na granici sa Meksikom otkriven "tehnološki najnapredniji tunel" u povijesti...

Američki migracijski dužnosnici objavili su da su na granici sa Meksikom pronašli tunel koji omogućava prolazak između dviju zemalja i da je to "tehnološki najnapredniji tunel u historiji SAD-a", javlja Anadolija.

  • Šareni svijet

  • 08. Avg. 2020  08. Avg. 2020

  • 0

Zvaničinci Ureda za zaštitu granice i carina SAD-a saopćili su kako su, u sklopu istrage koja je u toku u državi Arizoni, otkrili nedovršeni tunel, koji osigurava prijelaz granice sa Meksikom.

Navodi se da je tunel "tehnološki najnapredniji tunel u historiji SAD-a", da je širok približno metar i visok 1,2 metra, uključuje ventilaciju, struju, željeznički sistem.

Vlasti su navele kako nastavljaju istragu da bi utvrdile ko je i u koju svrhu izgradio tunel.

Manji broj migranata

Krajem prošle godine, meksički ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard rekao je nakon sastanka u Bijeloj kući da se "znatno smanjio" broj emigranata kojih prelaze iz Meksika u Sjedinjene Američke Države, posebno onih iz Srednje Amerike, dodavši kako očekuje da će se njihov broj još više smanjivati.

Ebrard se sastao s američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom, a nakratko i sa predsjednikom Donaldom Trumpom, kako bi se analizirao napredak u nastojanjima da se smanji broj srednjoameričkih migranata, prenosi agencija Hina.

Pence je pohvalio napore Meksika rekavši da će američki dužnosnici sarađivati sa Meksikom u daljnjoj primjeni Protokola za zaštitu migranata i ubrzavanju procesa razmatranja zahtjeva za azil, saopćila je Bijela kuća.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...