NOVALIĆ SAZVAO HITAN SASTANAK PREMIJERA I PREDSJEDAVAJUĆIH PARLAMENATA: "Vratit ćemo restriktivnu..."

Također, jedan od zaključaka bi trebao biti i taj da je neophodno pojačati i policijske i inspekcijske mjere nadzora provođenja sadašnjih mjera.

  • Politika

  • 09. Avg. 2020  09. Avg. 2020

  • 0

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić za sutra je sazvao hitan sastank u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Na sastanak su pozvani premijeri svih deset kantona u Federaciji BiH, predsjedavajući oba doma Parlamenta Federacije BiH, te čelnici Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kao i federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite.

Na sastanku će se razgovarati o poduzimanju daljnjih aktivnosti na prevenciji širenja COVID-a-19.

Na sastanku će biti govora i o potrebi zajedničkog djelovanja Vlade Federacije BiH s vladama kantona, a sve kako bi se poduzele nove mjere i aktivnosti s ciljem sprečavanja nastanka i suzbijanja bolesti izazvane novim koronavirusom.

Također, jedan od zaključaka bi trebao biti i taj da je neophodno pojačati i policijske i inspekcijske mjere nadzora provođenja sadašnjih mjera.

Novalić je nadavno najavio kako više neće biti uvođenja restriktivnih mjera poput policijskog sata, ali da će se mjere dorađivati, pišu Vijesti.ba.

- Vratit ćemo pažnju, restriktivnu kontrolu sadašnjih mjera. Pratimo šta rade razvijene zemlje, rekao je Novalić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...