MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Mnogim vozačima se barem jednom dogodilo da promaše brzinu u mjenjaču, pogledajte koliko je to opasno… (VIDEO)

Prva, druga, treća, četvrta do blokade i, umjesto pete brzine – treća! Upravo je to napravio vozač BMW-a M2 Competition s ručnim mjenjačem na njemačkom Autobahnu.

  • Auto

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 1

Pri brzini od 150 kilometara na sat, umjesto u peti stepen prijenosa, vratio se u treći, prenosi „Slobodna Bosna“.

Na snimcku se čuje naprezanje motora, a nakon toga se na ekranu infotainmenta pojavila i zlokobna poruka: "Kvar motora, vozite umjereno, maksimalna snaga nije dostupna. Javite se u servis!"

Osoba koje je uploadala video na YouTube,  izvijestila je da je na kraju promijenjen cijeli motor (3,0-litreni linijski šestcilindrični twin-turbo) te da vlasnik nije mogao računati na garanciju. Naime, u BMW-u su procijenili da je do kvara došlo zbog vozačeve greške…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...