HITNA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA OPĆE BOLNICE: Donesene vrlo važne odluke…

Upravni odbor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo na jutrošnjoj hitnoj sjednici dao je punu podršku prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, vršiocu dužnosti direktora, u vođenju i organizaciji rada ove ustanove.

  • Društvo

  • 11. Avg. 2020  11. Avg. 2020

  • 0

"Upravni odbor ponovo iskazuje odlučnost u provođenju svih odluka nadležnih organa zdravstvenog sistema Kantona Sarajevo i Federacije BiH, koje su u skladu sa zakonskim okvirima i pozitivnim zakonskim propisima. Upravni odbor poziva na hitno uključivanje ministra zdravstva FBiH, bez čijih odluka se ne može pokrenuti lanac odlučivanja i donošenja odluka o načinu liječenja epidemije Covida-19", navode iz Opće bolnice.

Upravni odbor pozvao je inspekcijske organe da obiđu i provjere popunjenost posteljnih kapaciteta svih bolničkih ustanova u Kantonu Sarajevo koje finansira Zavod zdravstvenog osiguranja, da naprave uvid u njihov rad i opterećenost i, u skladu sa zatečenim stanjem, donesu odgovarajuće odluke i izvijeste javnost.

"Naša opredjeljenost za puno pružanje svih zdravstvenih usluga građanima KS, a po potrebi i šire, je neupitna i dosad jasno vidljiva i iskazana. Upravni odbor i v. d. direktora ne žele učestvovati u brzopletim, ishitrenim odlukama, kao i problematičnom načinu zbrinjavanja naših bolesnika, koje bi moglo ugroziti njihovo zdravlje. Ozbiljnost i dostojanstvo liječenja naših bolesnika zaslužuje, prije svega, popunjavanje praznih bolesničkih kapaciteta, a tek potom otvaranje alternativnih smještaja", navode.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...