"VAŽNIJA OD DESETAK DRUGIH": Ovo je kandidat SDA za načelnika općine Centar

Nedžad Ajnadžić danas je ekskluzivno za N1 potvrdio da će na narednim lokalnim izborima biti kandidat SDA za načelnika općine Centar.

  • Politika

  • 11. Avg. 2020  11. Avg. 2020

  • 1

Ajnadžić je rođen 1961. godine u Rogatici. Oženjen je i otac dvoje djece. Završio je gimnaziju, a potom Vojnu akademiju Kopnene vojske u Beogradu. Magistrirao je, a potom i doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Član je SDA od 1991. godine. Obavljao je dužnost potpredsjednika Kantonalnog odbora, bio član Izvršnog odbora SDA Centar, član Savjeta SDA - odbor za boračka pitanja. U profesionalnoj karijeri obavljao je funkciju predsjednika Nadzornog odbora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS Sarajevo, generalnog direktora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća ZOI’84. i predsjednika Udruženja bosanskohercegovačko-austrijskog prijateljstva. U periodu od 2011. do 2012. godine Ajnadžić je obavljao funkciju ministra za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo.

Na čelu sarajevske općine Centar je od 2016. godine.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...