BODOVI OSTAJU U SARAJEVU: Plava lokomotiva srušila Borac (FOTO, VIDEO)

U prvoj utakmici 3. kola Premijer lige BiH Željezničar je slavio protiv Borca s 2:1.

  • Sport

  • 11. Avg. 2020  11. Avg. 2020

  • 0

Plavi ove sezone igraju fantastično i uvezali su tri pobjede u tri utakmice s nimalo laganim protivnicima. Krenulo je domaćom pobjedom od 3:0 protiv Veleža, pa je potom tim Amara Osima odnio sva tri boda iz Bijeljine (2:0), a večeras je u derbiju savladao drugoplasirani Borac s 2:1 Primljen je prvi pogodak, ali u napadu Željezničar efikasan iz kola u kolo.

U pvih 15-ak minuta bez većih prilika, izuzmemo li situaciju kada se Ziljkić spetljao ped golom domaćina i udarac Alispahića preko gola Borca. Prvu veću priliku vidjeli smo u 16. minuti, kada je Jovo Lukić iz obećavajuće pozicije loše šutirao glavom.

Veliku šansu u 29. minuti imao je domaći sastav. Semir Štilić je sjajno prošao Janičića i pucao, no Jovanović spašava čist pogodak i od svega samo korner, nakon kojeg je Ikić glavom pucao preko gola.

U 35. minuti mladi Lukić zbog povrede je morao da izađe, pa ga je zamijenio iskusni Saša Kajkut. Do kraja prvog dijela nekoliko dobrih napada Željezničara, ali nisu urodili plodom niti donijeli željeni rezultat domaćinu.

Prvih 45 minuta skromno i bez pogodaka, no u nastavku su gledatelji putem malih ekrana mogli da uživaju golovima i nekim sjajnim potezima.

U 50. minuti Juričić je pucao, Janičić igrao rukom, pa je sudija pokazao na bijelu tačku. Precizan s 11 metara bio je Štilić. Nije dugo trajalo slavlje Željezničara, jer je već u 55. minuti Vladan Danilović povukao loptu sa svoje polovine, došao pred Fejzića i bez problema izjednačio na 1:1.

Umalo da Banjalučani i povedu u 58. minuti. Danilović šutira, Fejzić loše interveniše, na kraju Stevanović sve čisti i ostaje 1:1, ali samo tri minute kasnije - novi gol.

Mehmed Alispahić majstorski petom dodaje do Mustafe Mujezinovića, ovaj pogađa i nastavlja golgetersku seriju - tri gola u tri meča ove sezone. U nastavku meča je Borac pokušavao doći do gola, Željezničar se branio i pritom iz tranizicije tražio gol koji bi sve riješio.

Moglo je sve biti gotovo u 76. minuti. Genijalan pas Štilića za Lendrića, ovaj izlazi sam pred Pavlovića, ali iz mat pozicije šutira pored gola. Mogao je Borac do boda u 83. minuti, ali Vranješ glavom puca malo pored gola domaćeg tima nakon prethodnog dobrog ubačaja Zakarića.

Željezničar u narednom kolu gostuje u Tuzli ekipi Slobode, a Amar Osim je ostao bez štopera Ikića koji je danas dobio treći žuti karton i mora da pauzira jedan meč. Borca čeka još jedan derbi jer mu za vikend u goste dolazi HŠK Zrinjski.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...