SJAJNI REZULTATI: Tuzlanski aerodrom drugi mjesec zaredom prometniji od sarajevskog, sve zbog…

Međunarodni aerodrom u Tuzli drugi mjesec zaredom bio je najprometniji u Bosni i Hercegovini, nadmašivši opet sarajevski, i to za značajan broj putnika.

  • Ekonomija

  • 12. Avg. 2020  12. Avg. 2020

  • 0

Aerodrom Tuzla u julu je opslužio 32.008 putnika, što je za 52,8 posto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je kroz sarajevski aerodrom prošlo 13.345 putnika, što je smanjenje za 92,6 posto, izvještaja "EX YU Aviation News".

Osim trenutne pandemije koronavirusa, na poslovanje oba aerodroma utjecala je i zabrana letova u Austriju, koja je trajala do druge polovine jula.

Tokom prvih sedam mjeseci ove godine, tuzlanski aerodrom opslužio je 141.855, a sarajevski 156.885 putnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...