FAHRUDINE, CRNI SINE: Tuzlanski aerodrom prometniji od sarajevskog!

Tuzlanski aerodrom je u junu i julu, prema broju putnika koji koriste ovaj aerodrom, nadmašio
sarajevski.

  • Ekonomija

  • 12. Avg. 2020  12. Avg. 2020

  • 0

Aerodom u Tuzli u junu je opslužio 19.456 putnika, dok je sarajevski imao samo 3.629 putnika, prenosi "Biznisinfo“.

Tuzlanski aerodrom je u julu opslužio 32.008 putnika, što je, u odnosu na isti mjesec prošle godine, manje za 52,8 odsto, dok je sarajevski aerodrom imao 13.345 putnika ili za 92,6 odsto manje u odnosu na posmatrani mjesec iz prošle godine.

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo u 2019. godini prošlo je 1.143.680 putnika, skoro duplo više nego kroz tuzlanski aerodrom, 592.374 putnika, koji već nekoliko godina drži drugu poziciju u državi po broju putnika. 

Početkom jula ove godine, na prijedlog SBB-a Fahrudina Radončića, za vršioca dužnosti direktora imenovan je Alan Bajić, koji je bio izvršni direktor za razvoj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Bajić je zamijenio Armina Kajmakovića, koji je, također, kadar SBB-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...