CIK POČEO OVJERU: Mostar je opet u fokusu...

Centralna izborna komisija BiH danas je ovjerila prijave za učešće na izborima u gradu Mostaru za 23 političke stranke koje u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uslove za ovjeru.

  • Politika

  • 12. Avg. 2020  12. Avg. 2020

  • 0

Razmatrajući Izvještaj o izvršenim provjerama prijava političkih stranaka i neovisnih kandidata, Centralna izborna komisija BiH je na 47. (korespodentnoj) sjednici, održanoj danas, 12. augusta 2020. godine, počela proces ovjere političkih subjekata za učešće na predstojećim lokalnim izborima 2020. godine u gradu Mostaru, zakazanim za nedjelju, 20. decembra 2020. godine.

Centralna izborna komisija BiH danas je ovjerila prijave za učešće na izborima u gradu Mostaru za 23 političke stranke koje u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uslove za ovjeru.

Zbog nedostataka u prijavi (nedovoljan broj validnih potpisa podrške birača ili nedostaje dokaz o uplati takse), 15 političkih stranaka će biti obaviješteno o nedostacima i ostavit će im se rok od dva dana da otklone nedostatke.

Odbijena je prijava jedne političke stranke zbog nedovoljnog broja podnesenih potpisa podrške birača.

Danas je Centralna izborna komisija BiH ovjerila prijave za učešće na izborima u gradu Mostaru za osam neovisnih kandidata koji u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uslove. Odbijena je prijava jednog neovisnog kandidata, jer prijava sadrži više nedostataka.

Nakon što okonča proces ovjere prijava političkih subjekata za učešće na lokalnim izborima 2020. godine u gradu Mostaru, Centralna izborna komisija BiH će pregled ovjerenih političkih subjekata objaviti na web-stranici Centralne izborne komisije BiH.

(NAP)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...