OTKRIVENI NEVJEROVATNI DETALJI AKCIJE "DAR 1": Uhapšen SIN glavnog inspektora policije u Direkciji za koordinaciju...

Midhat Hasanspahić, otac uhapšenog Emraha, glavni je inspektor policije u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, gdje obnaša dužnost pomoćnika direktora Mirsada Vilića.

  • Vijesti

  • 12. Avg. 2020  12. Avg. 2020

  • 0

U policijskoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kodnog naziva “Dar 1” uhapšeni su policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS, a koji se sumnjiče da su tokom proteklih godina počinili više od stotinu krivičnih djela “primanje dara i drugih oblika koristi” i “zloupotreba položaja ili ovlasti.

Među uhapšenima je i dotični Emrah Hasanspahić, sin Midhata Hasanspahića jako bliskom Stranci demokratske akcije, konkretno Asimu Sarajliću, nezvanično saznaje Press.

Midhat Hasanspahić, otac uhapšenog Emraha, glavni je inspektor policije u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, gdje obnaša dužnost pomoćnika direktora Mirsada Vilića.

On obnaša i dužnost predsjednika antikorupcionog tima u NS/FS BiH, te kako nezvanično saznaje PRESS već neko vrijeme odbija predati tu dužnost svom nasljedniku po redovnoj rotaciji, a sve kako bi spriječio istraživanje nabavki u Nogometnom savezu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...