SUSJEDI U VELIKIM PROBLEMIMA: Građani Hrvatske morat će se testirati ako žele ući u ovu zemlju Evropske unije…

Svaki putnik treba da predoči potvrdu o negativnom testu, i to ne starijem od 72 sata, ili da uradi brzi test u 48 sati nakon ulaska u zemlju.

  • Regija

  • 13. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 0

Italija je uvela obavezne testove na koronavirus za sve one koji u tu zemlju dolaze iz Hrvatske, Grčke, Španije i Malte zbog rizika od širenja koronavirusa.

Ministar zdravlja Roberto Speranza saopćio je da je potpisao uredbu o obaveznom negativnom testu, prenosi Reuters.

“Moramo nastaviti putem opreza, da branimo rezultate koje smo postigli prethodnih mjeseci zahvaljujući žrtvovanju svakog od nas”, naveo je Speranza na Facebooku.

Svaki putnik treba da predoči potvrdu o negativnom testu, i to ne starijem od 72 sata, ili da uradi brzi test u 48 sati nakon ulaska u zemlju. Brza testiranja, na čiji se rezultat čeka oko 15 minuta, mogla bi se obaviti na aerodromima.

Obavezan odlazak u dvosedmičnu samoizolaciju već je na snazi za sve one koji dolaze iz zemalja koje ne spadaju u Schengen, iz Bugarske i Rumunije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...