NAKON ŠTO MU JE IZNENADA POZLILO: Predsjednik Sirije Bashar al-Assad žestoko kritizirao američke sankcije…

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad kritizirao je u srijedu posljednje američke sankcije predviđene zakonom Cezar, u kojima vidi novu „eskalaciju“ protiv svoje zemlje, opustošene ratom i teškom ekonomskom krizom.

  • Svijet

  • 13. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 1

Sirijskom predsjedniku je tokom tradicionalnog govora pred novim parlamentom, izabranim u julu, opao pritisak pa je morao nakratko prekinuti govor i sjesti, nakon čega je nastavio pozdravljen pljeskom.

Sankcije po zakonu Cezar stupile su na snagu sredinom juna i one „predstavljaju novu etapu eskalacija protiv Sirije“, izjavio je.

„Ova etapa se ne razlikuje bitno od prethodne“, precizirao je Assad i naglasio da se „nastavlja eskalacija gušenja sirijskog naroda“. 

U ratu opustošenoj Siriji od 2011. poginulo je više od 380.000 ljudi i zemlja je suočena s teškom privrednom krizom, obilježenom devalvacijom sirijske funte i eksplozijom inflacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...