CURE DETALJI HAPŠENJA AMBASADORA AZERBEJDŽANA: Pronevjerio je krupan novac namijenjen vanjsko-političkim aktivnostima

Ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini Eldar Hasanov uhapšen je danas u Azerbejdžanu, a ne u Srbiji, kako su pogrešno javili neki mediji.

  • Svijet

  • 13. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 0

On se sumnjiči da je pronevjerio krupnu svotu novca iz budžeta Azerbejdžana, saopštila je pres-služba državne bezbjednosti Azerbejdžana.

"Uhapšeni ambasador optužen je da je pronevjerio veliku sumu budžetskih sredstava, kao i za druge prekršaje“, saopštila je pres-služba državne bezbjednosti Azerbejdžena.

Hasanov je priveden kao osumnjičeni u istrazi. Kako javljaju mediji u Azerbejdžanu, diplomata se sumnjiči da je pronevjerio sredstva namjenjena spoljno-političkim aktivnostima.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da ambasador Azerbejdžana nije uhapšen u Srbiji, nego u Azerbejdžanu i da je to unutrašnja stvar te zemlje.

"To je unutrašnje pitanje Azerbejdžana i njihovih sigurnosnih i pravosudnih organa, Srbija se u to ne miješa. Hasanov je uhapšen u Azerbejdžanu", rekao je Dačić.

Sjedište ambasade Azerbejdžana nalazi se u Beogradu a odatle je ova ambasada pokrivala Crnu Goru i BiH. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...