KAKO LEGENDA BARCELONE ZAMIŠLJA BUDUĆNOST: "Volio bih da napravim tim sa vrijednim ljudima koji znaju klub"

Legenda Barcelone Xavi Hernandez je već mjesecima kandidat za trenera tog tima ukoliko bi Quique Setién dobio otkaz. Međutim on je i dalje u Kataru u ekipi Al Sadd i tu ništa ne namjerava da promijeni.

  • Sport

  • 13. Avg. 2020  

  • 0

Xavi je bio kandidat za trenera Barce još kada je zimus Ernesto Valverde dobio otkaz. Ipak zaposlen je Setien, a mnogi sumnjaju da Xavi nije htio da dođe prije nego što se u klubu dese izbori 2021. godine.

"Postoji dosta priče spolja, neke stvari koje nemaju veze sa sportom, ne mislim da bih sada otišao u Barcelonu. U januaru sam im rekao da nije pravo vrijeme i sada me nisu kontaktirali. Kao navijač Barcelone želim im sve najbolje", rekao je Xavi.

"Poštujem mnogo Setiena, igra stilom koji Barceloni treba i koji liči na Cruyffov. Sa druge strane je rezultat koji ide sa tim".

Xavi je ipak sa druge strane poručio i da bi naravno želio da bude Barcin trener nekada u budućnosti.

"Za mene bi bila privilegija da sam trener Barceloninog tima. Volio bih da napravim tim sa vrijednim ljudima koji znaju klub i koji imaju povjerenja u moje ideje", dodao je legendarni Xavi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...