KONAČNO JE GOTOVO: U Bosni i Hercegovini s radom počinje novi mobilni operater, koristit će kod koji je dodijeljen...

U Bosni i Hercegovini uskoro bi trebao početi s radom novi pružalac mobilnih telekomunikacijskih usluga.

  • Ekonomija

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 1

Riječ je o društvu "Novotel" d. o. o., čije je sjedište u ulici Džemala Bijedića u Sarajevu.

Ova kompanija ubrzano se priprema da započne s radom. Kako saznaje portal Biznisinfo, kompanija je sklopila ugovor s banjalučkim “M:telom”, preko čije će mreže pružati usluge.

Ova informacija je potvrđena iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK).

– Privredna društva "M:tel" a. d. Banja Luka i "Novotel"  d. o. o. Sarajevo zaključila su Ugovor o pristupu mreži service providera mobilnoj mreži “M:tela" a. d. sa ciljem da se društvu “Novotel” omogući da na mreži “M:tela” pruža mobilne telefonske usluge – rečeno je za Biznisinfo iz RAK-a.

Prema podacima dostavljenim uz zahtjev, društvo “Novotel” upisano je u registar Općinskog suda u Sarajevu. Do ovog momenta, društvo “Novotel” nije počelo sa pružanjem usluga.

– Uslov za početak pružanja usluga je da “Novotel” i “M:tel” obave brojne druge predradnje neophodne za pružanje usluge. Tu spadaju pribavljanje posebne mobilne numeracije, štampanje SIM kartica, omogućavanje prenosa brojeva, zakonitog presretanja, kao i drugi bitni administrativni i tehnički preduslovi – kazali su iz RAK-a. 

Kod pružanja usluga, “Novotel” će koristiti telefonsku numeraciju (blokove brojeva) “M:tela”. “Novotel” bi trebao koristiti kod 067, koji je dodijeljen “M:telu”.              

Inače, osnivač firme “Novotel” Sarajevo je firma PRO FUTURO d. o. o. Mosta,r čiji je, pak, vlasnik Mario Raspudić, a direktor “Novotela” je Ivan Kožul. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...