SKANDALOZNO; NiP PREDSTAVIO SVOG KANDIDATA KAO USPJEŠNOG DIREKTORA IZ IMTEC-a: Kompanija zaprijetila tužbom i…

Stranka Narod i pravda predložila je Adnana Delića za zajedničkog kandidata "četvorke" za načelnika sarajevske općine Novi Grad.

  • Politika

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 1

U medijskim izvještajima kojima su iz Naroda i pravde otkrili ime kandidata, istaknuto je da je Delić direktor marketinga kompanije "Imtec", te da je polaznik Leadership Programa prestižnog američkog Adizes instituta, namijenjenog razvoju vještina najvišeg nivoa menadžera i ovladavanju alatima organizacione transformacije u kompanijama.

Međutim, nakon tih medijskih objava, reagirali su iz kompanije "Imtec", iz koje su istaknuli da su naziv i logo te firme zaštićeni kod državnih agencija za zaštitu intelektualnog vlasništva te da nije dozvoljeno da se koriste za javnu promociju bilo čega i bilo koga bez odobrenja "Imteca". Također su najavili pokretanje tužbi protiv svih onih koji neovlašteno koriste ime i logo "Imteca".

- Posebno nije dozvoljeno da se isto koristi u političke promocije, jer "Imtec" d. o. o. nije politička organizacija – navodi se u reakciji te kompanije, prenosi "Faktor".

U saopćenju za javnost iz "Imteca" ističu, također, da, ukoliko je neko imao zaposlenje u "Imtecu", "ne znači da je taj posao uspješno radio".

- Netačno je, također, da je Adnan Delić polaznik Američkog instituta uvaženog profesora Ishaka Adižesa. Tačno je da "Imtec" d. o. o. kroz procese internog obrazovanja značajnog broja kadrova ima zaključen ugovor s ASEE-om Novi Sad te da Adnan Delić nije više uključen u taj proces – ističu iz "Imteca" u saopćenju za javnost.

Narod i pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista ponudit će zajedničke kandidate za načelnika u općinama Kantona Sarajevo. Najviše kandidata je predložila stranka Narod i pravda, dok će Socijaldemokratska partija imati tek kandidata u Trnovu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...