VAŽNO UPOZORENJE AMERIČKE AMBASADE: "Dopuštanje nepouzdanim, visokorizičnim ponuđačima, kao što su Huawei i ZTE, da postanu dio mreže, čini ključne sisteme podložnim..."

Ambasada SAD-a u BiH tvrdi da dopuštanje nepouzdanim, visoko rizičnim ponuđačima da postanu dio bilo koje mreže, čini sisteme podložnim smetnjama. U odgovoru na upit N1 tvrde da se radovno sastaju sa predstavnicima vlasti iz oblasti telekomunikacija i razgovaraju o ovoj temi.

  • Vijesti

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 0

"Dopuštanje nepouzdanim, visoko rizičnim ponuđačima, kao što su Huawei i ZTE, da postanu dio bilo koje mreže, bilo da je riječ o 5G, ili nekoj drugoj mreži, čini ključne sisteme podložnim smetnjama, manipulacijama i špijunaži, te osjetljive vladine privredne i osobne informacije izlaže riziku", saopćeno je.

"Ambasada SAD-a se redovno sastaje s relevantnim predstavnicima vlasti iz oblasti bezbjednosti i ključnih infrastrukturnih sektora, kao što su telekomunikacije i energetski sektor, da bi ih informisala o zabrinutosti koja postoji u vezi s ovim pitanjem", poručili su.

Ambasada SAD-a je ujedno pozvala BiH da se pri odabiru opreme za vlastite mreže drži isključivo provjerenih ponuđača.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...