POLITIČKI CIRKUS: Radončić s Konakovićem priprema novo rušenje Vlade Sarajevskog kantona!

Lider sarajevske opozicije Elmedin Konaković najavljuje ponovnu saradnju s Radončićem i povratak u Vladu KS “starih” ministara koji su trenutno nezaposleni, odnosno nalaze se svi odreda na birou za zapošljavanje.

  • Mini market

  • 15. Avg. 2020  15. Avg. 2020

  • 4

Iako su iz Radončićevog SBB-a i sa stranica "Dnevnog avaza", nakon izvještaja State Departmenta u kojem se lider sarajevske opozicije Elmedin Konaković tereti za promociju antisemitizma, najavljivali kraj njegove političke karijere, ti su glasovi Radončića i njegovih medijskih trabanata naprasno utihnuli.

Ne samo da Radončić i SBB nešto poput toga i ne spominju nego i sam lider sarajevske opozicije Konaković najavljuje u saradnji s Radončićem rušenje Vlade Kantona Sarajevo i povratak u Vladu KS “starih” ministara koji su trenutno nezaposleni, odnosno nalaze se na birou za zapošljavanje, izuzev premijera Edina Forte, koji radi u centrali Naše stranke kao politički radnik u njenom sekretarijatu.

Saradnju s Radončićem Konaković je sinoć javno najavio u programu FACE televizije, na sva usta hvaleći tobožnju odgovornost SBB-ovih ministara u Vladi Kantona Sarajevo. 

Istina, Konaković je, najavljujući novu većinu u Kantonu Sarajevo, kazao da se "s Fahrom ne može dogovoriti bez pečata", što će reći da Konaković od Radončića za rušenje Vlade KS očekuje podršku "crno na bijelo", svjestan Radončićeve svima prepoznatljive prevrtljivosti.

Na koji će način Radončić i Konaković pokušati da izvedu rušenje Vlade Kantona Sarajevo i kada će taj poduhvat poduzeti, ostaje da se vidi. 

Teren za savezništvo i približavanje Radončić i Konaković ranije su izgradili približavanjem u zajedničkim napadima na institucije države, konkretno u napadima na Centralnu izbornu komisiju, čiji legalitet u čovićevskom maniru i jedan i drugi osporavaju.

Ono što za Radončićevo savezništvo s Konakovićem može predstavljati stanovit problem jeste Konakovićeva loša reputacija kod Amerikanaca, tačnije sam izvještaj State Departmenta nakon kojeg je Radončić tvrdio da je Konaković završio svoju političku karijeru. Stoga se postavlja opravdano pitanje prkosi li Radončić Amerikancima najavljujući rušenje Vlade Kantona Sarajevo u direktnoj saradnji s Konakovićem.

(A. M.)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...